Foto: Ahlgren Graphics Sweden

Volvo Polestar Racing bekräftar årets STCC-förare

Volvo Polestar Racing har bekräftat Thed Björk, Fredrik Ekblom och prins Carl Philip som förare till årets STCC-säsong. – Vi är stolta över att tävla med den starkaste föraruppställningen någonsin och vi har ett klart mål satt för 2015: att bli det första teamet i STCC att ta tre raka förar- och teamtitlar, säger Christian Dahl, vd för Polestar.

Kontrakten för Ekblom och Björk har utökats till nya ”fleråriga” kontrakt medan prins Carl Philip kör sitt tredje år på existerande kontrakt. Föraruppställningen behålls från förra året där Björk tog titeln framför BMW-föraren Fredrik Larsson.

– Jag är mycket glad över att förlänga mitt kontrakt med Volvo Polestar Racing, det finns inget annat team jag hellre skulle vara med. Mitt mål är fast satt på att ta min tredje raka STCC-titel, ett rekord ingen annan förare lyckats med, säger Björk.

Ekblom, som tog TTA-titeln 2012 för Volvo, är mån om att få revansch efter förra säsongen där han startade starkt men tappade allt eftersom på grund av tekniska problem och krascher.

– Jag är mer än nöjd med att fortsätta med Volvo Polestar Racing och jag är ute efter revansch efter min STCC 2014-säsong som inte visade min verkliga fart. Jag kör flat out för att klättra två platser i mästerskapet i år, nummer ett är som alltid mitt mål, säger Ekblom.

Teamet har inte angett någon information kring vad Robert Dahlgren, som har ett år på sitt kontrakt med teamet, ska göra efter att han återvänt från V8 Supercars.

STCC-säsongen börjar den nionde maj på nya Skövde Airport Race.

Hittills bekräftade förare för STCC 2015

Thed Björk – Volvo Polestar Racing

Fredrik Ekblom – Volvo Polestar Racing

Carl Philip Bernadotte – Volvo Polestar Racing

Fredrik Larsson – WestCoast Racing

Richard Göransson – Team Tidö

Mattias Andersson – Dacia Dealer Team

Emma Kimiläinen – PWR Racing

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!