Foto: Volvo Polestar Racing

Volvo Polestar Racing tvåa i Bathurst-kvalet

Volvo Polestar Racing-duon Scott McLaughlin och Alexandre Prémat kommer att starta tvåa i klassiska Bathurst 1000-tävlingen efter ett utmanande kval med regn och såphal bana.

– Det var det svåraste och läskigaste varvet jag gjort i mitt liv. Men visste bara inte var man skulle bromsa eller var det var halt, speciellt med den nya asfalten, säger McLaughlin.

Ford-föraren David Reynolds la beslag på pole position och var över en sekund snabbare än McLaughlin på andra plats.

Precis som Top Ten Shootout-passet skulle börja drog regn in över banan och gjorde utmaningen extra svår för förarna. Jason Bright var tredje snabbast för Holden-teamet Brad Jones Racing.

Förra året startade McLaughlin och Prémat trea och ledde nära 80 procent av tävlingen innan nyzeeländaren gjorde ett misstag och tappade värdefull tid. I år har duon förbättrat sin startposition med en placering och hoppas ta revanch från förra året.

– Känslan är riktigt bra och förhoppningsvis kan jag och Alex få revanch från problemen förra året, säger McLaughlin.

1000-kilometertävlingen startar 11:00 lokal tid i morgon, 02:00 i natt svensk tid, där förarna delar bil i par med obligatoriska förarbyten under depåstoppen.

Kvalresultat – Topp 5

1 David Reynolds Ford Falcon 2:27.8201

2 Scott McLaughlin Volvo S60 +1.1545

3 Jason Bright Holden Commodore +1.8805

4 Lee Holdsworth Holden Commodore +1.9938

5 James Moffat Nissan Altima +2.1883

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!