Foto: Glenn Lindberg

Volvo S60 V8 för racing i Australien

Flera webbsidor i Australien rapporterar nu att Volvo kommer att ge sig in i det häftiga V8 Supercars-mästerskapet.

Enligt uppgifter kommer Volvo att offentliggöra sin satsning den 17 juni, samma dag som de lanserar Volvo S60 Polestar för den australiensiska marknaden.

 För att köra V8 Supercars måste Volvo använda en femliters V8. En motor Volvo inte har i produktion men det är heller inte nödvändigt enligt reglementet. Däremot måste alla deltagare använda sig av likadana chassin, som i STCC. Alla bilar är bakhjulsdrivna.

 V8 Supercars har traditionellt dominerats av inhemska Ford Falcon och Holden Commodore men har redan tidigare i år fått sällskap av Mercedes E-klass och Nissan Altima.

 På bilden ovan ses Volvo S60 BTCS som tävlar i belgiska standardvagnsmästerskapet BTCS (Belgian Touring Car Series). Ingen V8-motor i den, däremot en V6-maskin från Nissan på 3,5 liter som utvecklar 410 hästkrafter och 412 newtonmeter. Med förare väger bilen 1125 kilo. Den australiensiska bilen kommer att likna den belgiska men med andra dekaler och annorlunda frontspoiler, diffusor och tröskellådor. BTCS körs inte längre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!