Volvo S60 V8 Supercars Foto: Polestar

Volvo S60 V8 Supercars testas med Holden-motor

Den första färdigställda Volvo S60:n för V8 Supercars kommer att köra en första shakedown veckan efter säsongsfinalen i Sydney den åttonde december. Bilen kommer att köras med Garry Rogers Motorsports existerande Holden-motor då utvecklingsarbetet av den nya Volvo-V8:an fortfarande pågår hos Polestar i Sverige.

Det finns inget officiellt datum när den nya Volvo-motorn ska vara klar och Volvo Motorsport-chefen Derek Crabb menar att det är av mindre vikt vilken motor som sitter i vid de första testerna.

– Du kan göra grundläggande aerodynamiska tester med vilken motor som helst. Du tittar enbart efter att sätta de grundläggande parametrarna av en S60 jämfört de andra bilarnas parametrar. Du kan göra chassi- och aerodynamik-tester med vilken motor som helst och när väl motorn är klar så kan du lätt kombinera det, säger Crabb till speedcafe.com.

Christian Dahl, ägare av Polestar, är inte oroad över den snabbt annalkande V8 Supercars 2014-säsongsstarten.

– Alla som ser arbetet från utsidan är rädda när de ser premiärtävlingen komma närmare, men om du arbetar hårt så faller allt på plats under de sista veckorna. Det är samma som när vi byggde (WTCC) C30:n från grunden. Vi hade inte en komponent när det var en månad kvar, men sedan föll allt på plats och vi började tävla. Så länge du har kontroll över planering och tillförsel av delar så är det lugnt, säger Dahl.

Det första officiella testet för Volvon kommer att arrangeras av V8 Supercars-organisationen. Bilen kommer att jämföras aerodynamiskt med en ”benchmark” V8 Supercars-bil och Nissans Altima-modell, som ska genomgå aerodynamiska förändringar inför 2014-säsongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!