110210-volvo sauber c30 Foto: jean-jacques ruchti.fotograf

Volvo stämmer F1-stallet Sauber?

Alldeles nyss berättade vi att Ford har stämt Ferrari för att de använder modellbeteckningen F150 på sin tävlingsbil. Ska Volvo göra samma sak mot Sauber som döpt sin Formel 1-bil till C30?

Förra veckan presenterade Sauber sin Formel 1-bil C30 vilket är samma beteckning som Volvos minsta modell och även den de tävlar med i STCC och WTCC. Lite kuriosa i sammanhanget är att Sauber använder sig av en – Ferrari-motor!

Vi har sökt Volvos presschef men ännu inte lyckats få tag på honom. Enligt eurosport.se som varit i kontakt med presstalesman Jan-Åke Fröberg så säger han att Volvo ska titta på saken och att tvisten mellan Ford och Ferrari är allvarlig då F-150 i väldigt stor utsträckning är ett begrepp i USA.

1996 stod Volvo på andra sidan barrikaderna. Det var efter att de döpt vad vi i dag känner som S40 till S4, något som förargade Audi som redan hade lagt beslag på den beteckningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!