110216-volvo s60 gt racer

Volvos nya GT-racer

Volvo har mycket att försvara när årets World Challenge GT-serie drar igång i mars. Förra året vann Volvo i form av stallet K-PAX Racing både förarmästerskapet och märkesmästerskapet. I år ska färgerna försvaras i form av nya Volvo S60.

I World Challenge GT gjorde förra året fyra märken upp om tillverkartiteln – Volvo, Porsche, Dodge och Nissan. Vinnare när säsongen var till ändå var K-PAX Racing som körde två Volvo S60 av förra generation. Även i förarmästerskapet hamnade Volvo högst upp, detta i form av K-Pax Racings Randy Pobst.

I år hoppas K-PAX Racing och Volvo att man ska kunna försvara sina titlar i World Challenge GT och till sin hjälp tar man nya S60 med fyrhjulsdrift. K-PAX Racing är förhoppningsfulla och tror på ytterligare segrar.

Men deras två nya S60-bilar kommer inte att vara tävlingsklara förrän till årets fjärde lopp på Miller Motorsports Park i Utah. I de tre loppen dessförinnan kör man med förra årets S60-bilar, alltså den gamla generationen.

I dagsläget berättar K-PAX Racing ingenting om deras nya Volvo S60-bilar, inte mer än att de är fyrhjulsdrivna och att de kommer att imponera på fansen.

Bilarna i World Challenge GT-serien racepreparerade standardbilar för gatan. Porsche kör exempelvis med preparerade 911 GT3-bilar. I år får Volvo också motstånd från Cadillac i form av nya CTS-V Coupé Race Car som du kan läsa mer om via länk nedan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!