Volvosatsning i Paris-Dakar brann upp

Det blev en kort premiär för svenska teamet Pewanos Paris-Dakarsatsning efter att teamets Volvo XC60 RR fattade eld under första dagen.

Svenska Pewanos Paris-Dakarsatsning gick upp i rök under nyårsaftonen när föraren Alfie Cox Volvo XC60 RR fattade eld halvvägs under den första delsträckan. Olyckan hände redan under tävlingens första dag, när föraren Alfie Cox och hans kartläsare Jürgen Schröder var på väg mellan Mar del Plata och Santa Rosa.

Den utbrända bilen gör att det är omöjligt att se vad som orsakade elden men föraren Cox misstänker en läcka i servopumpen, alternativt ett brott i en av slangarna i servot.

 – Servot började bli varmt och en av ledningarna gick sönder och när motorn är varm kan det vara farligt. Jag märkte att det började brinna och att försöka släcka brinnande kolfiber är inte så lätt. En sorglig dag för oss och allt vi lagt ner på den här Volvon, säger Alfie Cox till Eurosport.

 Teamchef Hans Sönksen beklagar olyckan men är glad att ingen skadades vid olyckan.

– Bilen gick upp i lågor, det finns ingenting kvar. Vi är hemskt besvikna och ledsna. Vi visste att det här inte skulle bli lätt, men att bilen skulle fatta eld var inte ens ett tänkbart scenario. Under 14 dagars racing måste man alltid vara beredd på mekaniska problem, men eftersom vi hade all tänkbar eldsläckningsutrustning och hade säkrat allt antändbart material kunde vi inte förutse det här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!