Walter Röhrl visar hur Mattias Ekströms rallycrossbil ska köras

Mattias Ekström har låtit rallylegendaren Walter Röhrl sätta sig bakom ratten i förstnämndas rallycrossbil Audi S1 EKS RX quattro.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Svenske DTM-stjärnan Mattias Ekström har många strängar på sin lyra. Sedan en tid tillbaka kör han i rallycross-VM under egen flagg. Hans team heter EKS och förutom att Mattias själv är förare ingår även som Pontus Tidemand, P-G Andersson och Edward Sandström (som för övrigt fyller år i dag, så grattis Edward!).

Mattias Ekström och hans förarkollegor kör Audi S1, som i EKS-specialutförandet heter S1 EKS RX quattro. Bilen har en tvålitersfyra på hela 560 hästkrafter och prestandan blir därefter, vilket behövs på rallycrossbanorna.

I en film som släpptes i mellandagarna får vi se Mattias Ekström låna ut sin rallycrosskärra till en av de stora legendarerna inom rallyscenen, det vill säga ingen mindre än tysken Walter Röhrl som under 1980-talets mitt blev känd när han framgångsrikt rattade Grupp B-bilen Audi Sport quattro S1.

Snart 68-årige Walter Röhrls körning imponerar på 36-årige Mattias Ekström som erkänner att tysken var bättre på vissa kurvor på tyska Estering-banan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!