Webber stannar hos Red Bull

Vi har tidigare rapporterat om de ihärdiga rykten som gjort gällande att Mark Webber skulle sluta till 2012. Nu har dock australiensaren valt att fortsätta för Red Bull, i alla fall för ett år till.

Tidigare uppgifter från Red Bulls förarmanager pekade på att det var mycket troligt att Mark Webber skulle sluta efter det att hans kontrakt med det österrikiska stallet gick ut nästa år. Red Bull ville istället hitta någon yngre förare med utvecklingspotential, sades det då. Andra teorier har varit att finländaren Kimi Räikkönen, som sponsrats av Red Bull i sin rallysatsning, skulle vara sugen på att återvända till Formel 1.

Oavsett teorierna så är det klart att så inte fallet, i alla fall inte 2012 som det tidigare sagts. Den erfarne australiensaren Webber, som tidigare kört för Minardi, Jaguar och Williams, har nämligen valt att skriva på för ytterligare ett år hos Red Bull.

Trots att relationen mellan Webber och teamet inte alltid har varit friktionsfri, och trots att han fått finna sig i att spela andrafiolen i teamet bakom världsmästaren Sebastian Vettel, så har tiden hittills med Red Bull gett de bästa resultaten i Webbers Formel 1-karriär – för tillfället en andraplats i sammandraget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!