WestCoast Racing avslöjar tre förare till TCR

Svenskteamet WestCoast Racing har avslöjat sina tre förare till årets upplaga av TCR International Series: Gianni Morbidelli, Kevin Gleason och Aku Pellinen.

Morbidell och Gleason fortsätter i teamet från förra året där de slutade på fjärde och femte plats respektive i mästerskapet.

– Det är underbart att vara tillbaka med WestCoast Racing för ett andra år. Vi har ett mål och det är att vinna, säger Morbidelli.

– I jämförelse med förra året har vi testat en hel del och borde kunna börja starkt redan i premiären i Bahrain, säger Gleason.

Finska föraren Pellinen är nytillskottet till teamet och har tidigare tävlat i ETCC samt Porsche Carrera Cup Italien.

– Detta är ett stort steg i min karriär utanför Europa. Men det är en bra chans för mig i ett mästerskap som växer förvånansvärt snabbt. Jag har kört många framhjulsdrivna bilar i min karriär och jag vet var mina styrkor finns, säger Pellinen.

Teamet kommer att tävla med tre nyutvecklade Honda Civic-tävlingsbilar.

TCR International Series är ett touring car-mästerskap som startades förra året och tävlar med modifierade standardbilar som är framhjulsdrivna med cirka 330 hästkrafter. Modeller är exempelvis Ford Focus, SEAT Léon och Opel Astra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!