WestCoast Racing byter bilmärke i TCR

Svenskteamet WestCoast Racing kommer att byta bilmärke i TCR International Series inför nästa säsong.

Teamet har hittills tävlat med Honda Civic-bilar med förare som tidigare föraren Gianni Morbidelli och amerikanen Kevin Gleason.

– Att segra är allt för oss och vi är i spännande tider just nu då teamet kommer tillbaka till TCR International Series 2017 med ett helt nytt projekt som vi längtar efter att kunna avslöja, säger teamchef James Nixon.

Halmstad-teamet Sportpromotion som drivs av Greger Petersson kommer att gå skilda vägar med WestCoast Racing och istället satsa på STCC.

– De senaste två åren i TCR har varit fantastiska för Sportpromotion och jag är stolt över segarna samt att varit del av den infrastruktur som byggt TCR till ett komplett koncept för touring car racing. Nu är det dags för oss att flytta vår fokus till nya TCR-reglementet i STCC, säger Petersson.

Sportpromotion har ännu inte avslöjat några detaljer kring deras satsning på STCC mer än att de arbetar för att de Honda-bilar som de tävlar med i årets TCR International Series ska användas i nationella TCR-mästerskap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!