WestCoast Racing tillbaka i STCC

Ett av de mest framgångsrika teamen i STCC, WestCoast Racing, återkommer nu efter ett par år på internationella banor.

WestCoast Racing har tidigare i STCC använt sig av BMW-bilar och har fem totalsegrar och 58 delsegrar i bagaget. I år kör de Volkswagen Golf GTI TCR i STCC och har tävlat i internationella mästerskapet med en sådan bil.

Till 2018 års säsong har WCR knutit två ungdomar till sig, tillika syskon. Det är Andreas och Jessica Bäckman (22 respektive 20 år gamla) från Boden som gör debut i STCC. Båda har framgångsrika karriärer i gokart bakom sig och förra året körde Andreas också rallycross. Båda utbildar sig på Luleå Tekniska Universitet, LTU.

De ”tjuvtränade” genom att köra första deltävlingen i brittiska TCR-mästerskapet på Donington och skötte sig bra. Att teamet har en vinnarbil visade Daniel Lloyd som gjorde ett inhopp för WCR och vann.

Volkswagen Golf GTI TCR är det största enskilda bilmärket i årets STCC och i en bil från Micke Kågeröd Racing återfinns Teknikens Världs journalist Oskar Krüger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!