Toro Rosso F1 2012 Foto: Getty Images

Williams och Toro Rosso visar vassa vagnar

Årets första träning är i full gång. Då passar fler stall på att visa upp sina bilar för Formel 1-säsongen 2012.

Williams har nu presenterat sin vagn för 2012 - FW34. Enligt stallet bygger den nya bilen bara till högst fem procent på föregångaren FW33. Bra är väl det. 2011 blev resultatmässigt stallet sämsta någonsin - och då har man varit med på scenen i 35 år.

Williams har skiftat motorleverantör och satsar nu på kraftpaket från Renault vilka man hade stora framgångar med under 1990-talet.Förarmässigt har man dumpat gamlingen Rubens Barrichello till förmån för Bruno Senna som varit med i cirkusen i två år. Pastor Maldonado kör sitt andra år för stallet – Williams satsar på Sydamerika med andra ord.

Extra kul för oss i norr är att finländaren Valtteri Bottas kommer att agera tredje man och kommer därmed att köra en mängd mil som testförare.

Toro Rosso satsar på en helt ny förarduo: Daniel Ricciardo - som förra året körde för lingongänget HRT - och rookien Jean-Eric Vergne. Ungtupparnas bil för säsongen blir STR7 som är ett hopkok av de erfarenheter som utvecklingsateamet samlat på sig under tre år.

Mercedes, HRT och Marussia (före detta Virgin) kommer att visa upp sina nya vagnar först till nästa test som går av stapeln i Barcelona 21 februari.

Det första träningspasset har i skrivande stund körts i strax över en timma och Kimi Räikkönen är snabbast i sin Lotus med 1.20.514.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!