090527 williams fota

Williams utfrysta från FOTA

Formel 1-stallet Williams anmälde sig till nästa års säsong. Nu blir de uteslutna ur stallens organisation.

I måndags blev Williams det första av dagens Formel 1-stall att anmäla sitt intresse för 2010 års säsong. I dag blir de uteslutna ur FOTA – Formel 1-stallens egna organisation.

Anledningen är att Williams valt att gå sin egen väg i och med sin anmälan och inte allierat sig med de andra stallen i kampen mot nästa års regler om ett budgettak på 40 miljoner pund. 

– Vi kan förstå FOTA:s agerande men som ett racingstall med bara Formel 1 i fokus har vi en skyldighet gentemot samarbetspartners och anställda att anmäla oss till nästa säsong. Vi har dessutom kontrakt med FOM (promotion- och mediaorgan för Formel 1) och FIA (Internationella bilsportsförbundet) fram till 2012, säger Frank Williams.

Sista anmälningsdagen till 2010 års Formel 1-säsong är nu på fredag, den 29/5. Den 12 juni ska FIA presentera vilka stall som kör Formel 1 nästa år. De nya stall som vill vara på denna lista är Lola, US Grand Prix och Campos Meta.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer