WRC möblerar om

Det händer saker i rally-VM, eller WRC som det heter offentligt. Nyligen blev norrmannen Andreas Mikkelsen klar för Hyundai inför 2018. Nu går Ott Tänak från Ford till Toyota.

Toyota Gazoo Racing har jagat Tänak sedan tidigt på säsongen och så här i slutfasen har de lyckats få hans signatur på kontraktet.

Det innebär i sin tur att Juho Hänninen får sluta medan Jari-Matti Latvala och Esapekka Lappi kör vidare.

Att Andreas Mikkelsen kör för Hyundai innebär att teamet kommer att använda fyra bilar i varje tävling under 2018. Thierry Neuville, Dani Sordo och Hayden Paddon kvarstår.

Mikkelsen blev ju arbetslös sedan Volkswagen la ner sin rallysatsning men har kört WRC2 för Skoda och en del WRC för Citroën.

Ford och Citroën har inte klart med sina föraruppsättningar och möjligen kan det öppna en dörr för vår svenske världsmästare i WRC2, Pontus Tidemand.

Citroën är väldigt sugna på Sébastien Ogier men säger samtidigt att de inte har råd att driva fyra förare så en av årets förare måste i så fall gå.

Det kan bli så att Ford står med två tomma förarsäten inför 2018…

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!