Foto: Florent Gooden / DPPI

WTCC byter premiären från Ryssland till Frankrike

WTCC, VM för standardvagnsracing, byter plats för säsongsstarten från Ryssland till Frankrike där Volvo-teamet Polestar Cyan Racing kommer att göra comeback.

Premiären var planerad att köras på Sochi-banan i sydvästra Ryssland den 19-20 mars, men förhandlingarna rapporteras ha misslyckats och istället kommer Paul Ricard-banan i Frankrike vara värd för premiären den 1-3 april.

– Vi fick inte de garantier som behövs för en kommersiellt acceptabelt upplägg, så det blir inget WTCC i Sochi i år. Vi är öppna för förhandlingar med alla organisatörer, men vi är inte flexibla vad gäller finansiella förutsättningar, säger Sergey Vorobyov, promotor för det ryska GP:t, till motorsport.com.

Det kommer däremot fortfarande att bli en tävling i Ryssland, sannolikt på Moscow Raceway i juni samtidigt som den portugisiska tävlingen på Vila Real flyttas till början av juli.

Polestar Cyan Racing kommer att tävla med två Volvo S60 med förarna Fredrik Ekblom och Thed Björk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!