Foto: WTCC

WTCC-chefen Marcello Lotti avgår

WTCC-chefen Marcello Lotti rapporteras ha avgått från sin position. Lotti har drivit världsmästerskapet för standardvagnsracing sedan återstarten 2005.

Den tidigare kartläsaren i rally tog över driften av ITCC, den italienska motsvarigheten till WTCC, under tiden som han var han teamchef hos BMW under slutet av säsongen 1999.

Som chef för ITCC startade han förhandlingar med FIA World Council för att göra om det italienska mästerskapet till European Super Touring Car Cup, som några år senare blev ETCC och vidare WTCC till säsongen 2005.

Källor till TouringCarTimes har bekräftat att Lotti har lämnat WTCC samtidigt som mästerskapet verkar vara på väg in i en ny uppgång med ett nytt reglemente med Citroën, Honda och Lada som officiellt deltagande biltillverkare.

Lotti har varit delaktig i skapandet av det nya reglementet, den största förändringen för mästerskapet sedan 2002.

Eurosport Events är kontrakterade att driva WTCC till och med 2017. Den franska organisationen förväntas rekrytera någon internt för att driva mästerskapet och ett officiellt tillkännagivande av den nya strukturen väntas inom kort.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!