Foto: Florent Gooden / DPPI

WTCC introducerar TCR-bilar

WTCC-organisationen kommer att introducera TCR-bilar till säsongen 2017 i en WTCC2-klass för att skapa ett större startfält enligt information till TouringCarTimes.

Ändringen kommer sannolikt att beslutas under FIA World Motor Sport Council i nästa vecka och anledningen bakom den ska vara Ladas plötsliga exit från mästerskapet som gjort att startfältet krympt med tre bilar.

Då både Volvo och Honda, de kvarvarande officiella tillverkarna nästa år, inte kommer att köra mer än med tre bilar var har WTCC-organisationen ett tufft jobb framför sig för att få 16 bilar på startlinjen som krävs för att behålla VM-status.

Förutom fabriksbilarna väntas dock samtliga Citroën-bilar tävla vidare i mästerskapet under privat flagg, likaså ytterligare två privata Honda-bilar och ett antal Chevrolet-bilar.

WTCC2-bilarna, som även går under namnet TCN2, är i stort sett identiska med de TCR-bilar som körs i TCR International Series, den typen av bil som STCC byter till inför 2017, förutom några säkerhetsförbättringar för att bli FIA-godkända, exempelvis en annan bränsletank.

WTCC-teamen Zengő Motorsport och Münnich Motorsport tävlar redan i dag med TCN2-bilar i ETCC.

WTCC-organisationen har avböjt att kommentera ovanstående innan World Motor Sport Council-mötet har avslutats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!