071119-wtcc-ekblom

WTCC-titeln till Andy Priaulx – Ekblom tog poäng

För tredje året i rad vann Andy Priaulx, BMW, världsmästerskapet för standardvagnar. Efter en spännande finalomgång stod han som segrare, men roligare – sett med svenska ögon – var att Fredrik Ekblom lyckades plocka poäng i sista finalracet.

Sista WTCC-deltävlingen, som gick av stapeln nu i helgen, ägde rum i Macau. Vem som skulle bli slutsegrare av Andy Priaulx, BMW/Storbritannien, och Yvan Muller, Seat/Frankrike, var en oviss historia. Men redan i första finalracet fick Yvan Muller problem då dieselpumpen på hans Seat brakade ihop när han var i ledning. Ett varv återstod av racet – snopet. Detta kostade fransmannen en totalseger i WTCC.

I stället gick allt vägen för Andy Priaulx som slutade åtta i första racet vilket gav honom pole position i andra racet. Väl där hade han inga större problem med att defilera in i mål och plocka hem WTCC-titeln och samtidigt bärga märkesmästerskapstiteln till BMW.

Men för oss svenskar finns det andra detaljer som glädjer mer än brittens seger. STCC-föraren var, som vi skrev om i förra veckan, inhyrd av BMW Motorsport för att hjälpa Andy Priaulx till totalsegern genom att slip-streama på rakorna. Fredrik hade inga större förhoppningar om att göra två topprace, men vi måste få säga att det var precis vad han lyckades med. I första racet hamnade han på sextonde plats och i andra på nionde plats vilket gav honom en mästerskapspoäng – hans första någonsin. Med denna lilla poäng kan vi väl säga att han var högst delaktig i BMW:s seger i märkesmästerskapet?!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!