WTCC: Världsmästaren Yvan Muller testar för Volvo

Fyrfaldiga WTCC-mästaren Yvan Muller har testat för Volvo-teamet Polestar Cyan Racing på Portimao-banan i Portugal.

Fransosen siktades bakom ratten på en av Polestar-teamets testbilar tidigare den här veckan, skriver Motorsport.com

47-åringa Muller meddelade sent under föregående säsong att han drar sig tillbaka från WTCC och slutade på silvermedaljplats i WTCC 2016 för Citroën. Dock medgav Muller att han skulle köra någon form av racing och ska avslöja sina planer i början av året.

– Jag har några erbjudanden för årets säsong, men jag får bestämma själv. Jag ville alltid bestämma själv när min karriär ska sluta. Jag säger inte att jag aldrig kommer att tävla igen, men jag vill inte köra en hel säsong, sa han på en presskonferens i november.

Polestar Cyan Racing har hittills inte avslöjat en enda förare till deras tre Volvo S60-tävlingsbilar inför årets säsong.

Rykten gör dock gällande att Thed Björk och argentinaren Néstor Girolami, som körde en tävling för teamet i Japan och gjorde bra ifrån sig, är sannolika för två av de lediga sitsarna.

Tredjeföraren är dock desto mer oklar och Muller lär ha konkurrens från Fredrik Ekblom och tidigare Lada-föraren Nicky Catsburg.

Polestar Cyan Racing avböjde att kommentera huruvida Muller testat för dem men kommer att avslöja föraruppställningen i slutet av månaden.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!