Ytterligare stadslopp för Formel 1?

Formel 1 har sitt Monacos Grand Prix, det enda stadsloppet och en av de mest kända tävlingarna i världen. Nu undersöker Bernie Ecclestone om det kan bli ytterligare ett stadslopp...

I spanska Valencia körs det redan F1 många gånger per år, men då handlar det om tester på Ricardo Tormo-banan. Ägarna av banan är villiga att rusta upp den och ansöka om ett Grand Prix. Men Bernie Ecclestone vill nu ha ett stadslopp i den spanska staden! Han har besökt Valencia med bankonstruktören Hermann Tilke för att kolla upp lämplig plats. Idealiskt vore att köra vid hamnen.

  I WTCC körde man finalen på Macaus gator, och det blir fler stadslopp även där. Pau har fått ett flerårigt kontrakt. I den franska staden har man tidigare kört snabbare bilar som F1, F2, F3000 och på senare år även F3. Men 2007 blir första gången de arrangerar en VM-tävling.

  Och STCC AB har inte gett upp hoppet om att köra ett lopp i Stockholms innerstad!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!