Foto: DTM

Zandvoort ersätter Kina i DTM-kalendern

Mattias Ekström och DTM-mästerskapet kommer att tävla på klassiska Zandvoort-banan i Holland i år då det kinesiska stadsloppet i Guangzhou ställts in.

DTM skulle återvänt till Kina i år för första gången sedan 2010. Men rykten om att tävlingen skulle ställas in har pågått länge.

– Vi måste kunna garantera DTM-standard när det kommer till att tävla utanför Tyskland. Det gäller säkerhet, depå, garage och åskådarplatser. Dessutom måste det finnas en solid ekonomisk grund. Vad gäller det kinesiska stadsloppet i år gick inte allt detta att säkerställa på en vettig nivå, säger Hans Werner Aufrecht, ordförande för DTM-organisationen ITR.

Däremot meddelar DTM-organisationen att de fortfarande har kvar ambitionen att göra comeback i Kina i framtiden. Zandvoort tar över datumet från det kinesiska stadsloppet och kommer därmed att köras den 27-28 september i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!