110803-mtm-a7

MTM finjusterar Audi A7

Tyska trimfirman MTM har tagit sig an Audi A7 3,0 TDI Quattro. Med chiptrimning har man tagit bilen från 245 hästkrafter och 500 newtonmeter till hela 300 hästkrafter och 600 newtonmeter.

Med sina 245 hästkrafter och 500 newtonmeters vridmoment borde Audi A7 3,0 TDI Quattro redan i sitt standardutförande räcka till för de flesta. Tillhör du den skara som inte riktigt känner dig nöjd med de siffrorna gör du bäst i att ta kontakt med tyska trimfirman MTM. 

MTM har nämligen detaljstuderat bilmodellens digitala kontrollenhet och uppdaterat den så att motorn i stället når 285 hästkrafter och 585 newtonmeter, eller 300 hästkrafter och 600 newtonmeter, beroende på vilken version du väljer. Toppfarten har höjts till 263 km/h. Ingreppet, oavsett vilken av de nya uppsättningarna hästkrafter du vill ha, tar omkring en och en halv timme och kostar dig 1 392 euro.

Självklart är inte detta det enda som MTM erbjuder till din A7, och har du ökat din bils motoreffekt, vridmoment och toppfart kanske du också vill har en del andra uppdateringar. Alltså har MTM även tagit fram nya stötdämpare, nya 20-tums-fälgar och ett nytt avgassystem för en bättre (?) ljudbild till omgivningen och fyrdubbla 89-millimeters avgaspipor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!