Musikern David Urwitz hyllar Saab

David Urwitz, sångaren och musikern är bosatt i Masthugget, Göteborg, men föddes och växte upp i Trollhättan. Nu gör han en hyllning till Saab.

David Urwitz, musiker och sångare med ett flertal alster som tagit sig in på Sverigetopplistan, må vara bosatt i Göteborg. Men rötterna finns i Trollhättan. Där också Saab finns. Eller fanns. Beroende på hur man ser på Nevs av i dag.Nu har Urwitz, med inspiration från Volvos och Forsman & Bodenfors reklamfilmsserie ”Made by Sweden” där Zlatan och Robyn medverkar, skapat en hyllning till Saab kallad ”Made by Trollhättan”. Den knappt två minuter långa filmen ser du ovan, Urwitz egen beskrivning av filmen lyder som följer:

”Först såg jag Zlatans reklamfilm. Och sen Robyns. Dagen efter när jag lämnat min äldste son på skolan såg jag en helt ny Saab. Min barndomsstads stoltaste markör. Nu finns inte Saab längre. Och jag är inte ung eller lovande längre.

Men ändå hoppas jag. Och har samma drömmar som när jag var arton. Innan jag flyttade någon annanstans. Och blev någon annan. Idag exponeras allt. Jag och du. Oavsett vi vill eller inte. Det här är ingen reklamfilm, inget nytt låtsläpp eller skivlansering. Denna film är ett försök att fånga en känsla. En känsla jag kanske inte är så ensam om, som det ibland känns…”

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!