Nära ögat på Goodwood

Goodwood Revival är troligtvis bland de bästa evenemangen för att se klassiska racerbilar tävla med varandra. Med tanke på att bilarna ofta är värda flera miljoner kronor kan man anta att förarna tar det lite lugnt under tävlingarna. Icke sa Nicke.
Mattias Skantze

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Trots att bilarna är mycket dyra satsar förarna hårt, något som blir mycket tydligt i videon ovan. En Jaguar E-Type satsar på en mycket sen attack på en Ferrari 250 GTO in i en kurva. Lite väl sen kanske, eftersom att Ferrari-föraren uppenbarligen inte är med på noterna. 

Ferrarin svänger in mot apex utan en tanke på Jaguaren bakom, och föraren i Jaguaren får en rejäl chock. I panik låser han bromsarna och lyckas med nöd och näppe undvika att köra rakt in i Ferrarin, som enligt beskrivningen på videon är värd upp emot 30 miljoner pund (336 miljoner kronor). Tur det, för det hade blivit en rejält dyr krock. 

Dock fick samma Ferrari senare smaka på närkontakt i vilket fall som helst, men då med en AC Cobra från 1964. Den videon ser ni här under. 

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!