NCE gör cabriolet av Range Rover

I går berättade vi om att Range Rover Evoque i cabrioletversion går i produktion. Men vad gör du om du vill ha en ”vanlig” Range Rover som cab? Du kontaktar NCE, förstås!

Som vi berättade i går har ledningen för brittiska, indiskägda, koncernen Jaguar Land Rover gett grönt ljus för att sätta Range Rover Evoque i cabrioletversion i produktion. Men kanske tycker du att en tvådörrars Evoque är för liten, eller så har du inte tid att vänta på att man utvecklat klart och lanserat Evoque cab.

Då har företaget NCE, som är en förkortning av Newport Convertible Engineering, lösningen för dig. NCE är ett förtag som, vilket kanske hörs på namnet, har specialiserat sig på att erbjuda taklösa tappningar av olika bilar som normalt sett inte finns som cabriolet. Man har sedan tidigare bland annat gett sig på Honda Accord (i fyrdörrarsversion), Toyota Prius och förra generationen av Range Rover.

Och nu genomgår alltså även nya Range Rover samma behandling. I NCE:s version blir Range Rover en fyrdörrars cabriolet, eller kanske rätteligen cabriocoach, då dörrar och dörrkarmar (liksom en störtbåge) behållits av förstyvningsskäl. Det första exemplaret man har byggt om är en kompressormatad bil i toppversionen Autobiography. En begränsad serie kommer att byggas och säljas via utvalda Land Rover-handlare runt om i världen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!