Foto: @bendtner3

Nicklas Bendtner bötfälls för Mercedes-bild

Fotbollsspelaren Nicklas Bendtner bötfälls för att ha publicerat en bild på sig bredvid en Mercedes S-klass på sitt Instagram-konto.

Den tidigare Arsenal-profilen spelar för närvarande i det Volkswagen-ägda laget VfL Wolfsburg.

För nästan en vecka sedan publicerade Nicklas Bendtner en bild på sitt Instagram-konto, något som Wolfsburgs ledning inte gillade. Detta på grund av att bilden visar fotbollsspelaren på väg att kliva in i en Mercedes S-klass, med det tillhörande texten ”På väg till ännu en träning”.

Något som nu har lett till att Wolfsburgs ledning beslutat att bötfälla Bendtner för bilden. Exakt hur mycket han kommer att få böta är i nuläget okänt.

Bendtner har tidigare varit i blåsväder på grund av en liknande situation. Under 2012 bötfälldes han för att ha visat ett par kalsonger märkta med ”Paddy Power”, titeln på ett företag som sysslar med online betting, under en match mellan hemmalaget Danmark och Portugal. Det kostade Bendtner 100 000 euro.

– Vi har våra regler, en av dem är att du måste ta hänsyn till hur du fotograferas i det offentliga rummet. Reglerna är inte nya. Det är fel och slarvigt, något som i slutändan kommer att kosta Bendtner pengar, sade Wolfsburgs sportchef Klaus Allofs under en presskonferens.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!