Nicolas Cage gör reklam för kina-Saaben Shenbao D-Series

Kinesiska biltillverkaren BAIC slår på stort för att lansera nya sedanmodellen Shenbao D-Series, som baseras på Saab 9-5. Som reklampelare har man anlitat Nicolas Cage. Se första reklamfilmen här!

Kinesiska biljätten BAIC har slutligen, efter många olika koncept, lanserat den produktionsfärdiga ”Saaben” Shenbao (Senova på engelska) D-Series. BAIC har investerat stora pengar i mellanklassedanen, inte bara genom köpet av Saab-tekniken, utan även vidareutveckling och design och en lyckad lansering är förstås önskad. 

 För att skapa maximal uppmärksamhet kring lanseringen har BAIC anlitat den amerikanske skådespelaren Nicolas Cage, känd bland annat från The Rock, Gone in 60 Seconds och National Treasure-filmerna. Cage ska fungera som märkesambassadör i Kina och i det uppdraget ingår bland annat att spela huvudrollen i den påkostade reklamfilm vi kan se nedan.

 I filmen, som för övrigt är regisserad av fransmannen Olivier Megaton (Taken 2, Transporter 3) ser vi hur Cage i en Shenbao D-Series jagas av två andra likadana bilar och utför olika avancerad och till synes omotiverade konster. För den som tycker att det låter otäckt kan vi avslöja att det hela slutar lyckligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!