Nismo 370Z

Nismo släpper banracing-paket till 370Z

Det är inte bara Nissan GT-R som kan visa vad Nissans sportiga ingenjörer kan göra. Nu släpper Nismo ett banracingpaket till den lite bortglömda 370Z.

Nissan 370Z hade oturen att hamna i modellprogrammet ett år efter att GT-R med hakan uppe utmanat och besegrat betydligt dyrare sportbilar på banor runt om i världen. Den bortglömda familjemedlemmen 370Z får nu upprättelse från Nissan som kompenseras med ett banracingpaket signerat motorsportavdelningen Nismo. 

 I paketet ingår en lätt trimmad version av V6:an som i Nismo-version ger 355 hästkrafter, upp från de 328 hästkrafter som vanligtvis ryms i 3,7-litersmotorn. Bilen har i runda slängar bantats med 160 kilo ner till den nya vikten på 1 339 kilogram. Avgaserna leds ut lite lättare genom ett race-avgassystem och Nissan har sett över växellåda, koppling och kylsystem så att de lättare ska stå pall för det lite högre tempot som racebanor brukar innebära. 

 För att föraren inte ska flänga runt för mycket i bilen har Nismo installerat sportiga stolar med sexpunktsbälten. Skulle man råka svänga lite för vilt ser en störtbåge till att ge föraren lite extra skydd. Framför allt är den byggd efter FIA:s regler vilket gör att kunden kan ge sig ut på racing i International FIA GT4- och World Challenge GTS-klasserna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!