Nissan GT-R Cabrio

Nissan GT-R finns nu som cabriolet

Nissans supersportbil GT-R har något som posörer ofta ogillar – ett tak. Men nu finns det en lösning på problemet.

Amerikanska Newport Convertible Engineering låter ingen bil komma undan deras skalpell. De har låtit ta skalpen på en mängd olika bilar, bland annat Porsche Panamera, Toyota Prius, Range Rover, Porsche Cayenne och Ferrari Testarossa.

Nu är turen kommen till Nissans supersportbil GT-R som med sina 550 hästkrafter gör 0-100 km/h – med taket intakt. Newport Convertible Engineering presenterar nämligen GT-R Cabrio i form av lite bilder och de visar upp tre olika utföranden som alla ska vara möjliga på beställning från kund.

 Den ena varianten är en klassisk cabriolet medan den andra har en rundslagningsbåge som ger GT-R lite targautseende sedd från sidan. Det tredje alternativet är en taklös version med bulor bakom nackstöden – sportigt värre.

Inga specifikationer nämns men då en cabriolet normalt väger mer än en takförsedd bil lär 0-100-tiden försämras något. Eventuellt blir körbarheten runt Nürburgrings nordslinga inte heller lika påtaglig i GT-R Cabrio.

Vad förvandlingen till cabriolet kostar är okänt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!