Nissan Patrol konverterad till baksätesstyrning

Då och då nås vi av nyheter om galna bilprojekt från olika delar av världen. Den senaste kommer från Dubai och handlar om en Nissan Patrol som förmodligen kommer att skrämma slag på många medtrafikanter.

Som barn var det nog många som fantiserade om att kunna styra bilen från baksätet där man satt på sin bilkudde. En custombyggare från Dubai, som kallar sig King of Customs, tycks inte ha kunnat släppa den fantasin.

 På bilderna och i filmklippet nedan ser vi en på ytan helt vanlig Nissan Patrol av föregående generation. När dörren till baksätet öppnas möts vi av den oväntade synen av en man i flip-flops. Märkligast är dock att han har en ratt, växelspak och full uppsättning pedaler framför sig. Mannen i flip-flops, eller King of Customs, har gjort sig det stora besväret att flytta ratt, pedaler, växelspak och instrument från framsätet till mitten av bilen, och det ser ju faktiskt ut att fungera. Man kan dock fråga sig hur bra sikten är där bakifrån – och inte minst – varför?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!