Nissan Project 370Z byggdes av Facebook-fans

”Världens första crowdsourcade Nissan Z” kallar Nissan själva sin 500 hästkrafter starka one-off Nissan 370Z som man tagit fram tillsammans med sina Facebook-fans.

Nissan tog sina fans på allvar när de bad om uppgraderingar till sin coupé 370Z. Så mycket på allvar att de specialbyggde en bil helt enligt konstens, och fansens, alla regler. Inget var för mycket och inga begränsningar fanns i specialbygget. Allt gick att rösta på på Nissans facebooksida –från motorn till hjulen, däcken inredningen och exteriören.

 Nu är bygget färdigställt och bygget visas nu upp i tre filmer på Youtube.

 I steg ett av trimningen ökades effekten till 500 hästkrafter ur den 3,7 liter stora motorn. 

 Ökningen ordnade man delvis med en katalysator och turbo modell större från Greddy. Efter att effekten var enligt Nissan-fansen önskemål tog man sedan itu med upphängningen som byttes ut mot coilovers från KW. Bromsarna kommer numer från StopTech och göms under 19-tumsfälgarna från VOLK.

 Steg två innebar att bilen sattes i bromsbänk och fick luft- och bränsleblandningen åtgärdad. Vidare såg man över det estetiska med nytt kjolpaket och i steg tre fick Nissans Facebookvänner se frukten av deras gemensamma arbete.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!