090420-novitec-tulesto

Novitec Rosso TuLesto – hypermodifierad F430

Duktiga Ferrari-trimmarna Novitec Rosso fyller 20 år. Det firas med supersportbilen TuLesto. TuLesto är dock inte bara en trimmad Ferrari, Novitec Rosso beskriver den som en helt ny supersportbil med en 4,4-liters V8-motor med 777 hästkrafter och 727 Nm.

 Tyska tuningfirman Novitec Rosso har trimmat Ferrari-bilar i 20 år. För att fira jubileet lanseras den nya supersportbilen Novitec Rosso TuLesto . Till skillnad från Novitecs tidigare kreationer har man nu frigjort sig helt och hållet från Ferrari. Även om TuLesto till det yttre otvivelaktigt är en Ferrari F430 i grunden väljer tyskarna att inte alls nämna det italienska sportbilsmärket när TuLesto presenteras. I stället beskrivs den kort och gott som världens mest exklusiva sportbil.

För designen av TuLesto kallade Novitec in hjälp från den italienska designstudion Luca Serafini Stile baserad i Modena. Själva bilen snickras dock ihop i Novitecs fabrik i tyska Stetten. Kraften hämtas från en 4,4 liter stor V8-motor som tack vare dubbla kompressorer ger ifrån sig 777 hästkrafter och 727 Nm i vridmoment vid 6 300 r/min. En sexväxla semi-automatisk låda med anti-slip differential ska förmedla kraften till bakhjulen. Tack vare flitigt användande av aluminium- och kolfiberkomponenter hålls vikten på låga 1 250 kilo, vilket självklart medför svindlande fartresurser. 0-100 km/h avverkas på 3,4 sekunder och på 22,6 sekunder kommer man upp i 300 km/h. Toppfarten nås dock först vid 350 km/h.

Interiören har vi ännu inte fått några bilder på men den ska enligt uppgift vara fullproppad av kolfiberdetaljer från golv till tak. Om man vill ha tag i en TuLesto räcker det inte bara att slanta upp hur mycket det än är Novitec vill ha för bilen. TuLesto ska nämligen byggas endast i elva exemplar som ska säljas till ”långtidskunder”.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!