Nu är det klart - Jeremy Clarkson sparkad från Top Gear

I dag kom beskedet som många väntat sig den senaste tiden, Jeremy Clarkson får sparken från Top Gear och BBC.

Få må ha missat det men Jeremy Clarkson blev i början av mars avstängd från Top Gear och BBC sedan han ska ha slagit produktionsassistenten Oisin Tymon. Sedan dess har en utredning om händelsen pågått och det har florerat en hel del rykten och spekulationer om vad som ska hända med Clarkson och Top Gear.

I går kväll rapporterades det att Clarkson fått sparken från BBC, något som dock dementerades i en tweet från Clarkson i förmiddags:

Strax efter lunch kom dock beskedet. BBC har valt att inte förlänga Jeremy Clarksons kontrakt.

– Det är med stort beklagande att jag i dag har meddelar Jeremy Clarkson att BBC inte kommer att förnya hans kontrakt. Det är inte ett beslut som jag har tagit lätt på. Jag har bara gjort det efter en mycket noggrann bedömning av de faktiska omständigheterna och efter ett personligt möte med både Clarkson och Oisin Tymon.

Clarkson har gått över en gräns. Det kan inte finnas en regel för en och en för en annan baserat på rangordning, skriver BBC-chefen Tony Hall i ett pressmeddelande. Hela pressmeddelandet finns att läsa nedan.

I pressmeddelandet skriver även Hall att BBC nu måste börja planera för att förnya Top Gear inför nästa säsong och att det inte kommer att bli någon lätt uppgift. Samt att de försöker att hitta en lösning för att sända de kvarvarande avsnitten av nuvarande säsong.

Än så länge är det bara Richard Hammond som uttalat sig om det hela som skrivit ett kort inlägg på sin twitter:

James May har även ändrat sin presentation på twitter till "före detta programledare":

Under dagen har det ryktas om att BBC försöker att värva radio- och tv-profilen Chris Evans som ersättare till Clarkson. Vad tror du kommer hända med Top Gear?UPPDATERING:James May intervjuades nyligen utanför sitt hem av brittisk media där han uttalar sig om händelsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!