Foto: glenn.lindberg@teknikensvarld.se

Nu kan du få din diesel-Porsche att låta som en V8

Nu kan du med lite hjälp från Tyskland få din Porsche Macan S Diesel med V6-oljebrännare att låta som en mustig V8.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är det tyska företaget Kaege som som har utvecklat ett system som de kallar för ASS, Active-Sound System, som även är ett vedertaget namn inom bilbranschen. Genom en knapptryckning kan du genom fejkat ljud få din Porsche Macan S, som har en V6-diesel, att låta som en mustig V8. Frågan är dock varför du nu skulle vilja det då de Macan S Diesel undertecknad har kört har ett tillräckligt härligt ljud.

Det syntetiska ljudet aktiveras genom att välja antingen Sport eller Sport Plus-läget och ljudvolymen i kupén går att justera med reglaget till farthållaren.

Denna funktion är visserligen ingen jättenyhet inom branschen då ett flertal biltillverkare som exempelvis Lexus och Renault redan använder sig av liknande system. Det går till exempel att få en Renault Clio RS att låta som en motorcykel eller en Nissan GT-R, eller varför inte en gammal klassisk R8 Gordini.

Skulle du vilja ha fejkat motorljud i din bil?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!