Foto: Audi

Ny instegsmodell från Audi

Det eldrivna konceptet Audi e-tron Scooter ska kombinera det bästa för gatan och kommer i produktion nästa år.

Audi presenterar en ny medlem i sitt elektriska utbud: e-tron Scooter. Fordonet ska kombinera det bästa från rullbrädan och sparkcykeln, menar man. Fordonet väger 12 kg och kan fällas ihop för att förvaras i bagageutrymmet på din bil och kan även laddas där via en kontakt specialbyggd för ändamålet.

LÄS MER: Provkörning av Audi e-tron 55 quattro

Audi e-tron Scooter toppar 20 km/h och har en räckvidd på två mil. Den har LED-belysning och blåtandsuppkoppling för justering av fordonet och som larm. Baktill finns ett hydraulisk bromssystem som alstrar energi vid inbromsning.

Foto: Audi

Konceptet är mer än bara en kul (eller stollig, om du så vill) idé – den kommer nämligen i produktion 2020. Prislappen landar på omkring 2 000 euro, cirka 21 500 kronor, och e-tron Scooter ska kunna köpas som fristående fordon eller som tillbehör till eldrivna bilar i familjen e-tron.

Foto: Audi

Förra året lanserade koncernkollegan Seat en eldriven sparkcykel vid namn eXs. Det var dock ingen egen konstruktion utan baserad på Segway ES2. Topphastigheten för fordonet är 20 km/h, räckvidden 4,5 mil och priset cirka 6 000 kronor.

Foto: Audi

Även Volkswagen har varit inne på liknande spår med koncepten I.D Skater och I.D Streetmate. Dessa planeras att ingå i delningstjänsten WeShare som sjösattes i Berlin tidigare i somras.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!