Foto: Chris Brown

Ny instegsmodell från McLaren

Drömmen blir verklighet med McLarens nya modell med ett pris som långt understiger dagens modeller. Men du måste ha barnasinnet kvar…

Trots att McLarens nya helt elektriska version av modellen P1 är öppen, tar sig från stillastående till maxhastighet på två sekunder och bara kostar 4 000 kronor är den en liten nyhet. Jo, det handlar naturligtvis om en bil för barn, men det är ändå ett fordon utöver det vanliga. Dörrarna har samma layout som förlagan P1 och bilen har en treväxlad låda plus back – om du skulle råka åka till fel lekplats. Maxhastigheten är nästan 5 km/h.

Bilen har en ljudanläggning och en startknapp som automatiskt aktiverar strålkastare och luftkonditionering.

McLaren har gjort det enkelt för den tänkta ägaren/föraren, som är max sex år gammal, då den bara levereras i en kulör: Volcano Yellow.

Bilen är en officiell produkt från McLaren och kommer att kunna köpas via det ordinarie försäljningsnätet från slutet av oktober månad.

Foto: Chris Brown

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!