Foto: www.mattsills.co.uk

Nya Alfa Romeo MiTo som konstnär

Alfa Romeos småbil MiTo går lös med färg på målarduk och filmas med nya iPhone 7.

Bilar och konst är ett knepig kombination. De funkar oftast inte som motiv för verk i olja eller akvarell. Bättre har det funkat med nya grepp som serien av BMW-bilar med karosser smyckade av konstnärer som Roy Lichtenstein, Frank Stella och Andy Warhol.Nu tar även Alfa Romeo i Storbritannien ett nytt grepp i och med lanseringen av nya Alfa Romeo 

MiTo – man låter den agera pensel.

I händerna på en maskerad professionell förare och MiTos DNA-reglage ställt på ”All-Weather” tar den sig an färgpölar på canvasduk.

Om penseldrag inte är ditt gebit så kanske filmteknik är det. Klippet nedan är helt inspelad med nya iPhone 7 som är utrustad med dubbla kameror och, som tur är i detta sammanhang, är vattentät.

Modellen MiTo debuterade 2008 men försvann ur de svenska bilhallarna tidigare i år. ”Nya” MiTo är egentligen en uppdatering som gör den mer lik den senaste Alfa-modellen Giulia, en resa som även golfklassaren Giulietta har gjort.

I Teknikens Värld nummer 26/2010

 hamnade MiTo sist i test mot Audi A1, Citroën DS3 och Mini Cooper D. Minusposterna var märkligt nog två av märkets paradgrenar: köregenskaper och motor (diesel 1,3 liter, 95 hk). Plus fick bilen för utrymmen, smidighet och design.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet