110807-irmscher-gtc

Opel Astra GTC får en omgång av Irmscher

Redan innan modellen ens på riktigt har presenterats så har tyska Opelspecialisten Irmscher tagit fram ett uppgraderingsprogram för Opel Astra GTC. Från 180 hästkrafter till hela 220 hästar.

Nya Opel Astra GTC har vi sett officiella bilder och fakta på, men den riktiga lanseringen har inte kommit igång än. Kanske är det inte så konstigt då att pressbilderna till Irmschers trimpaket till modellen är mer är tydligt gjorda med datorns hjälp.

Bortser vi från att bilderna föreställer en bil som inte finns ännu, så kommer Irmscher att trimma upp den turboladdade 1,6-litersmotorn som i standardutförande levererar 180 hästkrafter till en ny toppeffekt på 220 hästar vridmomentet höjs från 230 till 274 newtonmeter. För att ge en bättre väghållning sänks chassit med 30 millimeter och nya större (21 tum) och bredare (245 mm) hjul monteras.

Dessutom, som Irmscher photoshoppat fram på bilderna kommer ett nytt kjolpaket finnas tillgängligt, tillsammans med en rejäl spoiler på bakluckan. Interiört kommer också en del uppdateringar, bland annat specialtillverkade stolar och nya karossfärgsmatchande läderinlägg i dörrpaneler och armstöd. Avgassystemet uppdateras med bland annat nya dubbla ändrör. När kan du få tag på en Opel Astra GTC by Irmscher? Jo, Irmscher hävdar att hela paketet ska finnas tillgängligt i god tid inför Frankfurtsalongen om en dryg månad, så förhoppningsvis är inte väntan alltför outhärdlig.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!