När skalstolen känns för trång funkar det alldeles utmärkt att sitta på störtburen. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Nye killens Miata

Egentligen skulle budgeten användas till att täcka hålen i hushållet. Men när den lilla blå bilen uppenbarade sig kunde redaktionens senaste rekrytering inte hålla emot.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Separationen var ett faktum. Mitt blivande ex och jag gick runt i huset och delade upp husgeråden mellan oss. Jag såg min favoritstekspade försvinna i bodelningen. Det skulle behövas cash för att bygga upp ett komplett hushåll igen, när man plötsligt stod som singel, tänkte jag. Tanken gnagde en stund, innan beslutet fattades. Hobbybilen fick gå.
Beslutet sved, för den brittiska byggsatsbilen som stod i garaget, en Westfield Megabusa, var en underbar liten sak att köra med sin ilskna motorcykelmotor under den långa, smala huven. Men utan stekpannor och bestick är det svårt att leva ett normalt liv. För att inte tala om säng att sova i.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!