Par stämmer Porsche på 13 miljoner kronor för uppbrunnen Panamera

Ett ryskt par vaknade tidigt en morgon då de kände lukten av brandrök . I garaget stod deras Porsche Panamera i lågor. Nu stämmer de Porsche för incidenten. Nästan 13 miljoner kronor vill de ha i kompensation.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Tidigt en lördagsmorgon vaknade Roman och Svetlana Martynenko till lukten av brandrök i deras villa i Aleksino utanför Moskva. De lokaliserade röken till garaget där parets Porsche Panamera stod. Det slog ut lågor från motorrummet som inte kunde stoppas med brandsläckare. Brandkåren kom till platsen men det var för sent. Porschen blev totalt utbränd och stora delar av garaget skadades i lågorna.

Paret Martynenko lät en oberoende expert analysera brandorsaken och kom fram till att det var en kortslutning i motorrummet som startade branden. De skickade sedan ett krav till Porsche som inte hörde av sig.

Därför har de låtit en advokat ta över ärendet som nu tas till domstol tillsammans med en stämning på 100 miljoner rubel, motsvarande knappt 12,8 miljoner kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!