Påven har fått en Renault 4

Påven Franciskus har en ny bil. För ovanlighetens skull är det dock inte en vit, bepansrad Mercedes med ostkupa utan en Renault 4 med nästan 30 år på nacken och 30 000 mil på mätaren.

Påven Franciskus har profilerat sig som en påve för de fattiga. Han predikar budskapet om en ”fattig kyrka för de fattiga”. Det är dock inte därför man numera kan hitta en Renault 4 från 1984 i det påvliga garaget.

 Vatikanen meddelade tidigare i veckan att Påven har fått en R4 i present av prästen Renzo Zocca som har kört över 30 000 mil med bilen norra Italien där han har hjälpt fattiga och missbrukare i Veronas arbetarområden. Zocca tyckte därför att det var lämpligt att Påven nu skulle ta över bilen. Påven Franciskus sägs ha haft en Renault 4 i sin ungdom och vid överlämningen ska han ha frångått alla säkerhetsrutiner och kört en sväng med bilen själv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!