Peugeot 208 utmanas av påhittade bilar

Peugeot Brasilien har skapat en reklamfilm för 208 som går till historien som både rolig och välgjord. Brasilianarna har tagit fasta på det som fick många att fastna framför Wacky Races under 1960-talet.

Många reklamfilmer, inklusive de som handlar om bilar, passerar förbi utan notis. Peugeot Brasilien vet i alla fall hur man ska få tittarna att vakna till i soffan framför teven. Deras reklamfilm för 208 är minst sagt välgjord samt innehåller action och humor, kryddor som allt för ofta saknas.

 Brasilianarna har lutat sig mot populära Hanna Barbara-serien Wacky Races från slutet av 1960-talet där Dick Dastardly, hans hund Muttley och motståndarna tävlar i knasiga bilar. Wacky Races kanske inte är så känd i Sverige, men ”uppföljaren” Dastardly and Muttley in Their Flying Machines är desto mer känd här och då framför allt under smeknamnet ”Stoppa duvan!”.

 Wacky Races och Dastardly and Muttley in Their Flying Machines kan man säga är två spinoffs på en storfilm från 1965, nämligen The Great Race (på svenska: Den stora kapplöpningen jorden runt) med bland annat Tony Curtis och Jack Lemmon. Har du inte sett den filmen rekommenderas du att göra så.

 I filmerna nedan bjuder vi inte bara på Peugeots lyckade reklamfilm utan också introt från Wacky Races, ett avsnitt av Dastardly and Muttley in Their Flying Machines samt – så klart – trailern till The Great Race. Perfekt underhållning så här en måndagseftermiddag.

Peugeot Brasiliens reklamfilm ↓

Wacky Races ↓

Dastardly and Muttley in Their Flying Machines ↓

The Great Race ↓

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!