Polis bryter mot lagen – körkortet borde ryka direkt

Även som polis måste man följa lagar och regler. Men det kanske inte gäller i Ryssland? Hur som helst har vi nu en påkörd gångtrafikant och en poliskonstapel som borde skämmas.

Att köra om strax före eller på ett obevakat övergångsställe är inte bara förbjudet, det är också hiskeligt dumt. Om polisen ser dumheterna blir körkortet med stor sannolikhet indraget.Ovanstående rader gäller i Sverige. Hur det är i Ryssland vet vi inte men något liknande förbud borde finnas även i det stora landet i öst. I filmen ovan ser vi hur två bilar stannar för en gångtrafikant som ska ta sig över vägen på ett obevakat övergångsställe. Så gör vi även i Sverige sedan zebralagen infördes år 2000.Men i filmen blir de två stillastående bilarna omkörda av en bil som inte bara kör om utan dessutom är över på motsatt körbara. Genomkorkat är bara förnamnet.Och det är inte vilken bil som helst, utan en polisbil. Olyckligtvis hinner inte polismannen reagera på gångtrafikanten utan kör rakt in i honom.Polisens dåliga trafikbeteende borde resultera i någon form av straff, kanske indraget körkort. Men förmodligen inte. Kanske mannen på övergångsstället i stället arresterades för att ha åsamkat skada på polisiärt fordon?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!