Polisen ”där nere” väljer BMW M5 Competition

Motorvägspolisen i australiensiska delstaten Victoria har gjort sitt val av inträdesbiljett i högfartsjakter, en tysk prestandasedan med V8 och fyrhjulsdrift.

Delstatspolisen i Victoria, Australien, har sedan i fjol några BMW-bilar i sin flotta. Då föll valet på 530d, en kvick dieselmodell som i snabbaste utförandet gör 0-100 km/h på 5,4 sekunder. Men för patrulleringen längs delstatens långa vägsträckor behövs ibland något ännu snabbare. Valet föll återigen på BMW, denna gång det vassaste som den München-baserade firman har att erbjuda om vid sidan om nyligen presenterade M8 Coupé.

Victoria-polisen har nyligen fått sin BMW M5 Competition levererad. De valde alltså den vassare versionen av nya M5 som marknadsintroducerades för ungefär ett år sedan.

Med Competition-emblem har M5 en V8 på 4,4 liter som ger 625 hästkrafter och 750 newtonmeter som alla fyra hjul drar nytta av. 0-100 km/h går på 3,3 sekunder, en tiondel snabbare än M5 M xDrive, det vill säga M5 utan Competition.

Toppfarten ligger på 250 km/h, om nu inte polisen har valt M Driver’s Package som innebär att toppfartsspärren höjs till 305 km/h.

PROVKÖRNING: BMW M5 M xDrive

Nu finns det inte mycket mer än de absolut snabbaste supersportbilarna i världen som kan köra ifrån Victoria-polisen.

BMW M5 kostar i Sverige från 1 158 000 kronor. Till det kommer även en fordonsskatt på över 15 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!