Polisen varnar för dödsleken – påkörd av lastbil

Vi har nog alla hittat på olika sorters hyss och dumheter som unga, men många av oss var klipska nog att inte dra det så långt som till att kasta sig framför fordon.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I filmen ser vi en lastbil som håller 87 km/h på en vägsträcka där det råder hastighetsbegränsning på 97 km/h (60 mph). Plötsligt dyker det upp tre mörkklädda figurer vid vägkanten varav två av dem springer ut framför den framfarande lastbilen. Ena killen, 14 år gammal, hinner inte över utan blir påkörd ganska rejält. Otroligt nog klarar han sig med bara några mindre skrapsår och blåmärken, mycket tack vare lastbilschaufförens snabba agerande att ta ner farten så gott det går.

Incidenten utspelade sig i Storbritannien i oktober men det är först nu som filmen har släppts då polisen vill att den ska varna andra ungdomar från att göra detsamma. Att springa ut framför fordon på vägen, helst så att livet dallrar på en skör tråd, är något av en trend i landet.

Förhoppningsvis tar ungdomarna lärdom av detta och ser det inte som en extra ”boost” med tanke på att den unga killen klarade livhanken med bravur. Det var ju ren flax.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!