Porsche 911 GT3 RS gick i småbitar i krocktest!

Så har då Porsche 911 äntligen krocktestats – och det gick inte alls bra. Något stjärnbetyg utdelades inte av tyska ADAC.

Många har under lång tid undrat varför inte sport- och supersportbilar krocktestas av exempelvis Euro NCAP, precis som de flesta andra ”normala” bilar gör. I Euro NCAP:s lista ekar det tomt när man letar efter exempelvis Aston Martin, Ferrari och Lamborghini. Porsche finns där men enbart i form av en modell, nämligen Macan. Inga övriga Porsche-modeller har krocktestats enligt NCAP-mallen. Men nu har äntligen världens mest kända sportbil, 

Porsche 911, genomgått det tuffa testet – och det gick inte speciellt bra.

Modellen det handlar om är 911 GT3 RS i skala 1:8, tillverkad av den världsberömda danska firman Lego och som kostar runt 3 000 kronor beroende på vilken handlare man besöker. Det rör sig alltså inte om den riktiga bilen, 911 är och förblir ett frågetecken vad gäller säkerheten (även om sportbilar, i synnerhet supersportbilar, tenderar att ha väldigt hög krocksäkerhet på grund av dess speciella uppbyggnad).

Som vi ser utfördes testet hos tyska ADAC enligt Euro NCAP:s frontalkrocktestmall med 40 procents överlappning. De flesta bilar brukar klara detta moment bra, men en Porsche i Lego gjorde det inte.

Tack för tipset, Johan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!