Porsche 918 Spyder mot Yamaha YZF-R1 på bana

En av världens snabbaste produktionsbilar mot en av världens snabbaste sporthojar. Så här ser det ut när de gör upp i en aningen tillrättalagd film.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det är alltid intressant att se när en supersportbil ställs mot en supermotorcykel på bana. Vi vet sedan tidigare att när det är knixigt och kurvigt så får en motorcykel oftast lite problem, men i denna snyggt filmade bankörning mellan Porsche 918 Spyder och Yamaha YZF-R1 är det dött lopp. En aning tillrättalagt för ändamålets skull, så att säga.

Men vi ser på filmen med andra ögon, våra motorintresserade i stället för våra faktasökande. Då är det lättsmält, speciellt eftersom vi har Porsches fyrhjulsdrivna superhybrid med 887 hästkrafter på ena sidan och Yamahas värsting YZF-R1 med 200 hästkrafter på bakhjulet på andra sidan.

Porsche 918 Spyder gör 0-100 km/h på 2,6 sekunder och avverkar kvartsmilen på 9,8 sekunder med en slutfart på 240 km/h. Toppfarten ligger på 345 km/h. Motsvarande siffror för Yamaha YSF-R1 är 0-97 km/h på 2,6 sekunder (0-100 förmodligen på 2,7 sekunder), kvartsmilen 9,8 sekunder och slutfart på 241 km/h. Hojen, som endast väger 199 kilo, toppar 298 km/h.

Det är med andra ord två väldigt jämna kombattanter, bortsett från vikt, antal hjul och några andra detaljer. Nej, låt oss nu titta på filmen i stället...

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!