Porsche hyr in sig i sixtinska kapellet

Porsche blir det första företaget att hålla ett event inne i det sixtinska kapellet i Vatikanstaten sedan påve Franciskus har öppnat Vatikanstaten för privata tillställningar.

Om man tycker om Porsche och har ett intresse för religionshistoria finns det sannolikt inget bättre än den resa som Porsches egen reseavdelning, Porsche Travel Club, anordnar nu i helgen. 40 gäster som betalar 5 000 euro per person får en fem dagar lång vistelse i Rom. Resans första dag var den 15 oktober och nu på lördag är det dags för en udda aktivitet. Då bjuds nämligen gästerna in till sixtinska kapellet i Vatikanstaten för en koncert och middag.

Omkring sex miljoner människor besöker sixtinska kapellet varje år för att beundra Michelangelos takmålning men nu har Påve Franciskus öppnat kapellet även för uthyrning för privata tillställningar. Inkomsterna kommer att gå till välgörenhetsarbete för fattiga och hemlösa. Påven kommer inte att närvara vid Porsches konsert.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!