Foto: Patrik Lindgren

Porsche låter dig övningsköra i en 911

Nu kan du som ska ta körkort övningsköra i en Porsche 911. Under sommaren kommer Porsche hålla Junior Driving School.

Under sommaren lanseras Porsche Junior Driving School, en chans för övningsförare att få sätta sig bakom ratten på en 911 eller Panamera. Det som krävs är ett giltigt körkortstillstånd och handledare med handledartillstånd.

Körningen sker på inhägnat område med antingen 911 eller Panamera som är utrustade med dubbelkommando. Under cirka en timme får eleven körutbildning av instruktörer från Porsche med övningar som broms med undanmanöver och körning i slalombana.

Med start i slutet av maj kommer Porsche Junior Driving School att besöka samtliga Porsche Center i Sverige och totalt finns 150 platser, dessutom är det kostnadsfritt.

– Det här hoppas vi ska bli ett kul och lättsamt sätt att få en första kontakt med Porsche redan i unga år. Och för en del är det nog ett tillfälle att uppfylla en dröm att få provköra en sportbil, redan innan man har körkortet i sin hand, säger Fredrik Derkum, ansvarig för Porsche Junior Driving School.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!